Kult

Természet, sport és kultúra az opera jegyében

Csodálatos környezetben, idén is számtalan programmal várja az érdeklődőket a Tisza-tavi Fesztivál.

A természetet, a kultúrát, a gasztronómiát, a sportot és a zenét
4 nap alatt 380 művész hozza elérhető közelségbe a  Természet Operaháza elnevezésű Tisza-tavi Fesztivál látogatóihoz. „Opera kell mindenhova” – vélekedik Molnár Levente, a Magyar Állami Operaház Liszt Ferenc Díjas operaénekese

Az idén július 26-a és 29-e között megrendezésre kerülő Tisza-tavi Fesztivál olyan exkluzív élményeket nyújtó, minőségi zenei fesztivál, amely számos színes, az esemény négy napja alatt igazán különleges programsorozatot  kínál résztvevőinek. Míg az első nap a gasztronómiai élvezetek kerülnek előtérbe Kodály Zoltán megidézésével, a következő napokban lehetőség van körbebiciklizni, majd hajóval körbejárni a Tisza-tavat, miközben számos koncert alatt kerülhetnek közelebb a résztvevők a népzenéhez, klasszikus zenéhez és operához is.

A fesztivál egyedisége, hogy a sportot és a zenei kultúrát emeli egymás mellé, melyre tökéletes példa, hogy a fesztivál szombati napján a tó körbebiciklizése közben a látogatók tíz mini koncertmegállóban pihenhetik ki magukat a neves művészek előadásában tolmácsolt, egyedi és sokszínű zenei programokon.

A fesztivál legnagyobb fő előadására egy teljesen egyedi produkcióval készül az ExperiDance. A tiszafüredi Morotva félszigeti előadás alkalmával a „Nostradamus: Világok vándora” című darab különlegességekkel is kiegészül majd: Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekesek, valamint a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus is kiveszi a részét az előadásból.

Nem csak az Experidance készül különleges előadással. Horgas Eszter már tavaly is a fesztivál fellépői között szerepelt, idén pedig nem egyedül tér vissza: Falusi Mariann, a Pa-Dö-Dö énekese is vele tart. A fuvolaszó és a dzsessz találkozása pedig világslágerek formájában ölt majd testet a Tisza-tó partján kettejük előadásában.

tisza-91367_640A négy napos fesztivál alatt önálló művészek, művészi csoportok, kamarakórusok, zenekarok, táncegyüttesek is fellépnek, bizonyítva, hogy a természet és a sport mellett a kultúrának is komoly szerepe lehet a kikapcsolódásban.

[Forrás: Emereald PR]