Korábbi cikkeinkből

Magyarország egyik legkülönlegesebb fesztiválja: a Tisza-tavi fesztivál

Újra itt a Tisza-tavi fesztivál! Idén július utolsó napjaiban várják az érdeklődőket a Tisza-tó partján, számos újítással és a régi céllal, a minőségi kultúra népszerűsítésével.
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Tisza-tavi fesztivált július 26-29. között.

operaofthenature.com

operaofthenature.com

A fesztivál eddig minden évben egy -egy nappal bővült, s ez idén sem lesz másképp, hiszen mindjárt az első fesztiválnap hozza az újdonságot: a gasztronómiai élvezeteket!  A Családi To’Piknik főzősarkokkal, sztárszakácsokkal és egyéb kulturális, minden korosztályt megszólító interaktív programokkal várja az érdeklődőket.
A fesztivál második napján, a már megszokott módon,  a TO’pera műsorait tekinthetik meg a látogatók.

Idén az esti gálakoncerten az Experidance produkciója mellett Miklósa Erika, Molnár Levente, Egyházi Géza és Sóki Ferenc lépnek fel, majd tűzijátékkal zárul az estet.

operaofthenature.com

operaofthenature.com

Különleges tekerés

A Tour D’Opera egyedülálló programot kínál, ahol a Tisza-tó 67 km-eres panoráma kerékpárútjának végigbiciklizését 10 minikoncert tarkítja majd meg a tóparton. A minikoncerteken komolyzene, opera és népzene is felcsendül majd a Magyar Állami Operaház szólistái, Palya Bea, a Vivat Bacchus együttes (és sokan mások) előadásában.

operaofthenature.com

operaofthenature.com

A vízpart szerelmeseinek

operaofthenature.com

operaofthenature.com

A zárónap a víz közelségét kedvelőket szólítja meg. A Boat D’Opera napján a bicikliket 8-10 fős csónakokra cserélhetik a résztvevők, és a vízen közelíthetik meg a különböző minikoncertek helyszíneit, miközben a tó egyedi növény és állatvilágával is megismerkedhetnek. Ezen a napon is különböző zenei műfajok képviseltetik majd magukat: Bősze Ádám zenei stand up-pal készül, Marton Éva operaénekes tanítványaival érkezik a helyszínre, Horgas Eszter és Falusi Mariann pedig egy különleges duettet adnak elő.

operaofthenature.com

operaofthenature.com

A fesztivál különleges és egyedülálló, hiszen komolyzenét, operát, népzenét, minőségi táncprodukciókat és egyedi előadások sokaságát tárja nézői elé: négy nap alatt 380 művész vesz részt a fesztiválon. A résztvevők az aktív pihenés számos formáját próbálhatják ki, kerékpározás, csónakázás, sétálás és relaxálás lehetősége nyílt mindenki számára. Idén a gasztronómiai élvezeteknek is hódol a fesztivál, az egészséges táplálkozás jegyében helyi termelők termékeit és őstermelők alapanyagait kóstolhatják meg a fesztivál résztvevői.

Emerald PR